De werkelijkheid van webshopmaten

Pixabay - meetlinten
“Bij jou in de winkel kan ik altijd een maat kleiner nemen dan mijn gewone maat”, glunderde een klant onlangs. Dat kan. Wij voeren veel Duitse merken en die vallen over het algemeen groot uit. Ik reik in de Meer dan Mooi-winkel gerust de maat aan waarvan ik denk dat de klant die nodig heeft, ook als dat een S is en de klant een L nodig denkt te hebben.
Iedereen heeft wel de ervaring dat je een kledingstuk vast hebt en denkt: “Is dat een XL?? Zo klein!” of “Ik heb normaal S, maar deze S is mij veel te groot!” In de webshop vermeld ik hoe maten écht vallen. Zo krijg je daar meer informatie dan wat officieel in het etiket staat aangegeven (en dus niet altijd echt klopt).
Hoe maten vallen kan niet alleen van merk tot merk verschillen, maar ook ook nog eens binnen de merken, of er zit een verschil in de maten t.o.v. een eerdere collectie.
Van Paala vallen de getailleerde bamboe shirts bv. kleiner dan de recht vallende modal shirts. Beide shirts zijn verkrijgbaar van S t/m XL, terwijl bij de bamboes XL 42 is en bij de modal shirts 44/46.

Baseer je je enkel op de mateninformatie van het merk, dan kan je je dus makkelijk vergissen in de webshop. Bekijk daarom altijd de extra mateninformatie en voorkom zo teleurstellingen en retouren.
Heb jij ervaring met onze maataanduidingen? Ik hoor het graag in de reacties!