Nieuwe houten haarspelden op voorraad

Haarspeld hout Kost Kamm - gekleurd zigzag blauw

De nieuwe houten haarspelden van Kost Kamm zijn binnen. Op dit moment heb je keuze uit bijna vijftig verschillende maten en varianten. Zie je door het bos de haarspeldenbomen niet meer? Ik wijs je zo de weg. Eerst leg ik kort uit waar deze spelden voor staan.

Onze houten haarspelden zijn van het Duitse merk Kost Kamm. De familie Kost maakt al sinds generaties houten kammen. Daaruit kwamen ook de houten haarspelden voort. Elke haarspeld is gemaakt van natuurhout  en een stevige haarspeld. De haarspeld zelf is van Franse makelij en nikkelvrij.

Even een wegwijzer in haarspeldenland. De haarspelden zijn er zowel in de natuurlijke houtkleuren als in geverfd natuurhout.

Haarspeld maat M smal in olijfhout

De natuurlijke houten spelden zijn er in drie maten: S, M en L en in 2 breedtes: smal en breed. De haarspeld maat S gebruik je als je weinig of dun haar hebt, of om een halve staart te maken, dus wat haar naar achter te doen en dat vast te zetten met een speldje. Maat S is dus een maatje dat door iedereen gebruikt kan worden. Heb je gemiddeld veel haar, dan is maat M goed om een staart mee te maken of je haar mee op te steken. Heb je echt een volle haarbos, dan kan je maat M ook gebruiken voor een halve staart. Ben je gezegend met een echt volle haarbos, dan weet je dat dat niet altijd een zegen is. Een goede haarspeld is dan niet altijd te vinden. Daarvoor hebben we onze haarspelden in maat L. Of je een brede of smalle speld kiest (beide varianten bestaan in alle maten) hangt van jouw persoonlijke smaak af, of misschien val je juist voor de houttekening in die ene speld… Is je haar nog maar nét lang genoeg voor een staartje, neem dan een smalle speld.

Olijfhout, hout van de kerselaar, pruimenboom, berk, rozenhout… iedere houtsoort heeft zijn eigen kleur, houttekening en charme. Zo heeft olijfhout altijd een opvallende tekening, maar de kleur hout kan zowel licht zijn als wat naar taupe neigen. Berkenhout is altijd licht van kleur en heeft glanzende stukjes en – meer of minder – bruine lijntjes of golfjes. Kersenhout en pruimenhout zijn roodbruin van kleur.

V.l.n.r. haarspeld M fijn, haarspeld M smal en haarspeld L smal in olijfgroen

Breng je haar wat meer kleur in je haar of heb je graag dat de kleur van je speld matcht met je outfit, dan zijn er ook hier meerdere mogelijkheden. De effen haarspelden bestaan in olijfgroen, blauw, rood, bordeaux en zwart. Er is een fijne haarspeld, die ideaal is voor een halve staart, of als je weinig en relatief kort haar hebt, een paardenstaartje. De haarspelden van 1,5cm breed zijn er in zowel maat M als L, dus voor een gemiddeld volle en volle haarbos. Je haar opsteken met meerdere kleuren haarspelden boven elkaar is ook bijzonder leuk. Tenslotte zijn er de haarspelden met motiefjes. We hebben ze met strepen en met zigzagtekeningen in maat M.

De prijzen van de haarspelden variëren van 10,95€ (klein smal) tot 19,95€ (groot breed). De haarspelden in de natuurlijke kleur zijn omwille van hun bijzondere tekening vaak maar 1x verkrijgbaar.