Bamboe sokken – waar voor je geld?

Sokken bamboe Thought - 37-41 - regenbooghartjes creme 2

“Dat trekt op niks!”
Op een Libelle Winterfair zei een dame nogal luid, terwijl mijn stand vol klanten stond: “Bamboe sokken? Dat trekt op niets!”. Ik weet niet meer of ik bleek werd of een kleur kreeg, maar schrikken deed ik in ieder geval. Het werd meteen muisstil aan de stand. Ik zei haar dat ik het jammer vond dat ze die ervaring had en vroeg welke sokken ze gekocht had. Het waren blauwe. Ik vroeg haar ook of ze ze eerder op de Libelle Winterfair had gekocht, of misschien wel bij mij in de winkel, of in de webshop? Nee, ze wist niet meer waar ze ze gekocht had, niet bij mij, wel ergens in een goedkope winkel. Maar ze zat er meteen met haar teen door en dus deugden die sokken niet. Waren dat ook sokken van het merk Thought? Neen, dat merk zei haar niets.

Ik kon opgelucht ademhalen en antwoordde dat ik niet insta voor de kwaliteit van andere, mij onbekende merken bamboe sokken, maar wel voor de kwaliteit van de Thought-bamboe sokken die ik verkoop. De dames aan mijn kraam vielen mij bij: “Ik kom hier ieder jaar, dat zijn de beste sokken die er zijn”. “Mijn man draagt geen andere meer!”. De sensatie was voorbij en het gezellig winkelen werd vervolgd.

Zijn bamboe sokken duur?
De bamboe sokken van Thought heb je bij Meer dan Mooi voor 7,95€ per paar. Ik weet niet of je dat duur vindt. De sokken zijn van zeer degelijke kwaliteit. Ik hoor van klanten dat ze ze jaren dragen. Ervaringen van mijn klanten zijn dat ze jaren meegaan, gedragen worden in werkschoenen (zowel tegen het zweten als omdat ze lang meegaan), met twee paar over elkaar ideaal zijn voor wandelsport en dat ze ook niet stukgaan op een steentapijt. De verkoopadviesprijs is trouwens 9,50€ per paar. Winkels die de sokken aan 7,95€ aanbieden aan de klant, doen dat op eigen initiatief.

Kan het echt niet goedkoper?
Allez, vooruit dan 😉 Ik geef je graag enkele tips om de bamboe sokken – wat – voordeliger aanschaffen.

 • 2- en 3-themapacks
  Er zijn setjes in het assortiment rond een bepaald thema. Een setje van twee paar is 15€, een 3-pack 22,50€. Je betaalt dan dus 7,50€ per paar. De thema’s wisselen. Er zijn nu bijvoorbeeld 3-packs met vogels of bloemen en 2-packs met auto’s.
 • Grote cadeaudoos
  Koop je een cadeaudoos met 7 paar bamboe sokken, dan betaal je 49,95€, wat neerkomt op 7,14€ per paar. Ook de grote cadeaudozen bestaan in verschillende thema’s. Zo zijn er in maat 37-41 leuke cadeaudozen met dieren en in maat 41-46 met fietsen. Nieuw is de cadeaudoos met 7 paar effen sokken in regenboogkleuren. Die is in beide maten verkrijgbaar en komt op 45€, oftewel 6,43€ per paar.
 • 10-pack
  De effen blauwe en zwarte sokken in maat 41-46 zijn als 10-pack voordeliger. Een 10-pack is 75€ in plaats van 79,95€.
 • 5+1 gratis
  Regelmatig stel ik voordeelsetjes samen. Dat zijn 6 verschillende sokkenparen rond één thema of kleur. Dat kunnen bv. 6 paar blauwe sokken met verschillende motiefjes, of 6 paar bloemensokken. Je krijgt 6 paar voor de prijs van 5 en betaalt 39,75€ (oftewel 6,62€ per paar). De voordeelsetjes zijn altijd beperkt verkrijgbaar en zijn altijd snel verkocht. Regelmatig kijken is de boodschap! Zelf een voordeelset samenstellen is niet mogelijk.
 • Bezoek ons op een beurs
  Op grotere beurzen doen we soms een sokkenactie. Je betaalt dan bij aankoop vanaf 5 paar sokken geen 7,95€, maar 7,50€ per paar. Je kunt dan de sokken uitkiezen die je wilt. Dat zal bv. het geval zijn op Kunst en Kado in Heist-op-den-Berg op 4 en 5 december. Daar staan we met een grote sokkenstand.

Ken je het begrip “price per wear”? Dat is het aankoopbedrag van een kledingstuk gedeeld door het aantal keren dat je dat kledingstuk draagt. Zo wordt een goedkoop feestjurkje van 25€ dat je maar 1x draagt plots veel duurder dan de bamboe sokken van 7,95€ waar je meer dan 100x plezier van hebt ;-).

Je vindt alle Thought-bamboe sokken hier op een rijtje.

Veel sokkenshopplezier!