Mix en match: bloempjesjurk Tranquillo

Mix & match trui himalaya groen (1)

Duurzame mode draait niet enkel rond het materiaal: het gaat er ook om dat je goeie basisstukken hebt die je eindeloos kunt combineren. Hoe je dat ziet, zie je in onze mix en matches.

Deze week staat deze lange bloemenjurk van Tranquillo centraal. De kleur is bordeaux met een fijn motiefje van donkerrode en witte bloempjes. Met haar lange mouwen, het ceintuur in de taille en in de zijnaad verwerkte zakken is deze jurk vrouwelijk en praktisch tegelijk. Met zo’n jurk ben je eigenlijk in één keer klaar. Panty’s of een broekkous eronder zorgen natuurlijk voor warme benen. In deze mix en match kozen we voor zwarte panty’s. Het fijne aan deze panty’s van Living Crafts is het materiaal: EVO is een polyamidesoort op plantaardige basis. Dat voelt totaal anders aan dan nylon, het ademt namelijk wél én het is ook veel sterker. Je kunt natuurlijk ook voor een broekkous in biologisch katoen of bamboe kiezen. De vegan boots vond ik bij vegan schoenenzaak VE-lifestyle. Wat een keuze hebben ze daar!

Als accessoires koos ik druppelvormige oorbelletjes van Green Age in een warme roodtint. Ze bestaan uit plantaardig ivoor en zijn fairtrade gemaakt in Colombia. Het donkergrijze mutsje van HempAge maakt het geheel extra koket.

Prijzen –  jurk: 85€ – panty: 13,95€ – oorbellen: 19,95€ – muts: 35,95€ – schoenen: 119€

Deze volledige outfit is ecologisch, fairtrade en vegan.

Wat vind je: iets voor jou?