How to wear: bio moois voor zomertype mannen

Je hoort er vrouwen wel eens over bezig: dat staat mij niet, want ik ben een lentetype. Of: die kleur is te flets voor mij als wintertype. De tint van je huid, je natuurlijke haarkleur en de kleur van je ogen bepalen samen welke tinten jouw schoonheid het meeste benadrukken.

Wat is een zomertype?
Dat geldt natuurlijk niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. In deze how to wear geef ik graag suggesties voor de zomertype man. Is dit Chinees voor jou? Een zomertype man heeft een lichte huid, die niet snel bruin wordt in de zomer. Een zomertype heeft vaak lichtblauwe of grijze ogen en blonde haren. De uitstraling is koel.

Combi trui James aloe

Hennep, biologisch katoen en linnen
De combinatie is deze how to wear is gebaseerd op een trui met V-hals van HempAge. De tint van deze kleur is uitgesproken koel en zit tussen lichtgrijs en lichtblauw in. Draagt een donker type man met sprekende bruine ogen deze trui, dan is dat niet echt een succes. Maar bij een koel zomertype staat deze trui prachtig. Deze fairtrade trui is gemaakt in een mix van hennep en biologisch katoen.

Mannenbroek bio katoen Braintree - Pierre slacks lichtgrijsWil je er een shirtje onder dragen, dan is dit bamboe shirtje van Continental Clothing ideaal, en dan vooral de kleur denim blue of antraciet. Deze shirtjes in een mix van bamboe en biologich katoen verkoelen je in de zomer en verwarmen in de winter. Een lichtgrijze broek in biologisch katoen, zoals model Pierre van Braintree, versterkt de koele zomertype stijl. Een luchtige linnen sjaal maakt het geheel af.

Schoenen met méér
torfs - espadrilles toms lichtblauwVoor de how to wear’s wil ik dat het hele plaatje klopt. Niet alleen qua stijl, maar ook qua meerwaarde. Ik kies dan ook bewust voor schoenen die iets extra betekenen voor mens of milieu. Het principe achter het merk Toms vind ik prachtig. “One for one” betekent dat voor elk verkocht paar schoenen een kind in nood een nieuw paar schoenen krijgt. Wij vonden deze lichtblauwe espadrilles bij schoenen Torfs.
Kleding en accessoires: Meer dan Mooi
Trui HempAge: normaal 75€, eco outlet 59,95€, nu in zomersales voor 39,95€ – shirt Continental Clothing: 19,95€ of als 3-pack 45€ – broek Braintree: normaal 69,95€, nu in de zomersales 55,96€ – sjaal Living Crafts: 21,95€

Schoenen: schoenen Torfs
Espadrilles Toms: normaal 55,95€, nu in de summer sales voor 39,17€.

Let op: de genoemde prijzen zijn de prijzen die gelden op het moment van publicatie van deze blog.

Geniet van je zomer,

Nancy De Poorter – Meer dan Mooi