Bio cadeautip: 10 duurzame mannencadeaus

shirt-hennepmix-hempage-felix-grijs-groen-2-800

Een duurzaam cadeautje vinden is niet altijd simpel en inderdaad: voor een man is het vaak moeilijker om origineel te zijn dan voor een vrouw.

Daarom: deze 10 Meer dan Mooi tips voor duurzame kerstcadeautjes.

  1. Vulpotlood fsc-hout
    Vulpotlood fsc-hout gegraveerd - jij bent uit het juiste hout gesnedenGemaakt van beukenhout met fsc-keurmerk en speciaal voor Meer dan Mooi gegraveerd met de tekst “jij bent uit het juiste hout gesneden”: een cadeautje met een boodschap!
    Vulpotlood: 6,95€
  2. Bamboe sokken
    sokken-bamboe-braintree-cole-multistreep-roestSokken onder de kerstboom, het is een klassieker. Bamboe sokken met leuke printjes zijn al heel wat minder klassiek. Omdat de sokken 1 maat hebben (41-46) is het ook een makkelijk cadeautje voor die nonkel waarvan je zijn schoenmaat niet kent.
    Braintree bamboe sokken: 6,50€/paar of 27,50€/cadeaudoos

  3. Fairtrade sjaal
    fairtrade-sjaal-yakwol-grijs-zwartGa je voor een sjaal van yakwol, één van hennep of een colsjaal van bio merinowol? Alle drie zijn ze warm, zacht en dik én ook al bijna op, dus haast je voor de laatste stuks.
    Yakwol: 22,50€ of 35€, hennep: van 35€ voor 25€, bio merinowol: 45€

  4. Zachte hoodie
    Hoodievest EP - bordeauxDe hoodievesten van Earth Positive zijn gemaakt van gekamd bio katoen, wat ze nóg zachter maakt. Alle hoodies worden gecontroleerd fair geproduceerd en worden gemaakt met groene stroom.
    Hoodie: 49,95€
  5. Groene onderbroek
    ondergoed-bio-katoen-comazo-boxer-blauwLetterlijk in het groen hebben we ze niet, maar wel in het zwart, blauw en grijs. Het ondergoed van Living Crafts heeft het GOTS keurmerk, Comazo doet daar nog eens het fair trade keurmerk bovenop.
    Living Crafts: 15,95€, Comazo: 17,95€ (ook als 3-pack verkrijgbaar)
  6. Afval-shirt
    Sweater gerecycleerd Salvage - grijsNeen, je valt er niet van af. Maar de Salvage shirts en sweaters zijn wel van afval gemaakt. Snijrestjes biologisch katoen en pet-flessen worden gerecycleerd en verwerkt tot zachte comfy sweaters en shirts. Dat gebeurt ook nog eens met groene stroom én gecontroleerd fair trade. Voor de prijs moet je het ook al niet laten.
    Shirt: 12,50€, sweater: 35€
  7. Handgeverfd hennep shirt
    shirt-hennepmix-hempage-felix-grijs-zwartAlle kleding van het merk HempAge is gemaakt van hennep of een mix van hennep en bio katoen. Deze shirts zijn geverfd volgens de dip dye techniek, waardoor de onderkant een andere kleur heeft.
    Shirt: van 65€ voor 39,95€ (eco outlet)
  8. Overhemd in bio katoen
    Overhemd bio katoen Living Crafts - chambray 2De kleding van Living Crafts is (leef)tijdloos. Deze overhemden zijn gemaakt van 100% biologisch katoen met GOTS keurmerk: bio én fair dus.
    Overhemd bio katoen: vanaf 59,95€
  9. Bio pyjama(broek)
    herenpyjama-bio-katoen-living-crafts-streepje-blauw-bordeauxOok van Living Crafts zijn de pyjama’s in biologisch katoen. Heb je liever een losse pyjamabroek? Ook dat kan.
    Pyjamabroek: 27,95€, pyjama’s vanaf 35€
  10. Hollands fairtrade vest
    Vest bio katoen Re-5 luke zwartRe-5 is een Nederlands fairtrade kledingmerk van uitstekende kwaliteit. Dit vest met rits en rechtstaand kraagje is alvast goed voor jaren draagplezier. Re-5 heeft het GOTS en het fairtrade keurmerk.
    Vest Re-5: 59,95€