Fair trade in de kijker 4: Maxomorra, eerlijke groene kinderkleding

Shirt ijsjesGroen… in de zin van biologisch natuurlijk, want in de Maxomorra collectie zie je alle kleurtjes die je maar kunt bedenken. Kinderkleding die goed zit, waar geen giftige stoffen in zitten, die eerlijk gemaakt is én die je kinderen zelf ook nog eens heel leuk vinden: te mooi om waar te zijn? Toch niet.

 

 

GOTS: meer dan bio alleen
GOTSHet Zweedse merk Maxomorra gebruikt al sinds zijn start in 2008 biologisch katoen met het GOTS keurmerk en sinds 2011 is ook het merk zelf GOTS gecertificeerd. Velen kennen het GOTS keurmerk als de wereldwijde standaard voor bio katoen, maar wist je dat hiermee ook veel fairtrade aspecten gecontroleerd worden? Als GOTS gecertificeerd bedrijf garandeert Maxomorra:

  • Biologisch katoen: kleding bestaat voor minstens 95% uit biologisch katoen. De andere 5% zijn meestal elasthane (stretch);
  • Geen gebruik van pesticiden;
  • Traceerbaarheid in heel de keten;
  • Fairtrade werkomstandigheden: geen kinderarbeid of gedwongen arbeid, geen blootstelling aan schadelijke stoffen, brandoefeningen…

Maxomorra: praktisch en mooi
De Maxomorra collectie is goed van kwaliteit. De kleuren blijven lang mooi, de pasvorm is goed. En… kinderen kunnen er gewoon kind in zijn. Geen zit-stil-of-je-jurkje-wordt-vuil-toestanden, maar gewoon: rennen, klimmen, bewegen. Een klant vertelde dat haar kinderen graag op de composthoop speelden, mét Maxomorra aan. Zalig toch?

10% korting
Vandaag krijg je 10% korting op de deel van de Maxomorra collectie. Dat geldt voor alle kleding met aardbeien, boompjes, roze bloemen, tractors, race auto’s en brandweerwagens. De actie geldt zowel in de winkel als de webshop. Geniet ervan!

Nancy De Poorter
Maxomorra fan en de mevrouw van Meer dan Mooi