Buigen als bamboe

Bamboe 2

Dweil
Textiel gemaakt van bamboe, het raakt steeds meer ingeburgerd. Ik hoorde het bijvoorbeeld op de Libelle Winterfair, waar we een stand hadden met bamboe sokken. Dametjes type “Sien en Maria” begonnen enthousiast te vertellen over hun bamboe dweilen of handdoeken. En veel water dat die konden opnemen!

De voordelen van bamboe
Bamboe textiel heeft inderdaad een hoog absorptievermogen: bamboe neemt zelfs 4x meer vocht op dan katoen. Maar er is meer. Zo is bamboe anti-bacterieel en daardoor extra geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Verder verwarmt bamboe in de winter en verkoelt het in de zomer.

Wie eenmaal bamboe in de tuin heeft gezet, weet er alles van: bamboe groeit vanzelf en is haast niet kapot te krijgen. Je hoeft bamboe gaan water te geven of met pesticiden te behandelen. Dus ook de natuur vaart er wel bij.

Sokken V fijne bloem grijsSokken
In de winkel en op marktjes horen we de praktijkvoorbeelden: de verpleegster die nu ‘s avonds na een dagje “Crocs” wél nog frisse voeten heeft; de stoere motorrijdster die in haar motorlaarzen enkel bamboe sokken draagt; de oudere heer die naar gespecialiseerde duurdere winkels ging op zoek naar sokken die zijn voeten ‘s winters wél warm hielden – en daar niet slaagde, maar zo lovend is over zijn bamboe sokken van 6,50€ dat hij ze daarna ook aan de zonen cadeau doet.
Het handige aan onze bamboe sokken – tenzij je erg kleine of erg grote voeten hebt – is dat ze one-size-fits-all zijn. De damessokken zijn goed voor iedereen van maat 37 tot en met 41. Ook de bamboe leggings en broekkousen zijn een heus succes. De maat voor de herensokken is 41 tot en met 46. Voor heren met kleinere voeten proberen we ook wel wat neutraals in de damesmaat te hebben, hoor 😉

Ondergoed bamboe Braintree - slip Jeanie donkerblauwMeer dan sokken
Ons bamboe assortiment breidt alleen maar uit.  Zo zijn er nu bv. leuke bamboe slipjes van Braintree. Een basiswaarde bij Meer dan Mooi zijn de bamboe shirts van Continental Clothing, zowel voor de mannen als de vrouwen. Voor de prijs hoef je het alvast niet te laten: 15,95€ voor een leuk damesshirt of 45€ voor 3 herenshirts. Regelmatig zijn er leuke bamboe jurkjes van Braintree. En ook de fairtrade bamboe sjaals komen en gaan.

Kijk eens in de webshop. En een groot voordeel van winkelen in onze “stenen” winkel: kom voelen. Wedden dat je net als velen voor je “ah ja…” zegt? Shirtjes aaien is trouwens toegestaan.

Ik eindig graag met een persoonlijke noot. Iemand zei me ooit: wees als bamboe. Buig als er sterke stormen razen, maar veer daarna terug recht. Breek niet. Die wijze woorden blijven me bij. Wie weet, heel misschien komt daar wel mijn liefde voor bamboe vandaan.

Nancy De Poorter
De buigzame én de mevrouw van Meer dan Mooi