Biokledingvakbeurs Innatex – een impressie

Living Crafts 4

Het laatste weekend van januari en juli staan bij mij gereserveerd in de agenda: dan bezoek in de biokledingvakbeurs in Duitsland. Een rit van 3,5 uur rijden (zonder file gerekend), een dag standen bezoeken, nachtje hotel, nog een dag standen bezoeken en dan hop, de rit terug.

Ik vind zo’n beursbezoek gewoonweg zalig. Praktisch en zakelijk gezien: ik kan er de collecties voor het volgende jaar zien én voelen, de details bekijken. Volgend jaar, dat betekent dat je in de zomer de lente-zomercollectie voor het volgend jaar gaat kiezen en in de winter de herfst-wintercollectie. Ik koos nu dus de lente-zomercollectie 2024. Daarvoor heb ik mijn huiswerk thuis al gemaakt: catalogussen grondig bekeken en collecties vergeleken (online of op papier), prijzen goed gecheckt. Alle prijzen zijn fair, maar blijft het ook betaalbaar? Voor mijn winkel is dat een belangrijke voorwaarde. Veel stuks die ik op basis van de foto interessant vond, halen in het echt mijn selectie niet. Stof is niet zacht genoeg, kleuren te flashy, knopen te groot… Andere die me eerst niet waren opgevallen, springen er dan weer uit. Het zijn twee dagen vol focus én plezier.

Want het is niet alleen zaken doen. Na 15 jaar Meer dan Mooi en – ik ben de tel kwijt – het 15e beursbezoek? ken je de mensen achter je merken. De begroeting is hartelijk, amicaal haast, het contact persoonlijk. Niet met elke stand is dat hetzelfde, maar sommige merken zijn wel echte mensenmerken. Ik geniet nu ik dit schrijf gewoon na.

Veel dank aan de mensen van Living Crafts, Leela Cotton, Albero Natur, True North, Evermind, Tranquillo, Comazo, HempAge, Greenbomb, Green Age en La Tagua Manufactura. See you back in January.

Wil je meer foto’s van de beurs zien? Op facebook vind je dit fotoalbum.