9 jaar Meer dan Mooi, 9% korting

Lente 2017 - foto credits: P. De Soete

Ik weet niet waarom juist deze verjaardag me zo raakt. Ik heb iets met het cijfer negen, ben ook de negende geboren, misschien heeft het daarmee te maken.

Lente 2008. Ik was sinds een half jaar vrijwilligster bij de Oxfam-Wereldwinkel in Westerlo. Mijn enthousiasme was niet te stuiten. Om met de woorden van winkelverantwoordelijke Rita te spreken: “Gij zijt geen nieuwe wind, gij zijt een orkaan”. ’t Zal de aard van het groene beestje zijn. Wat ik vanbinnen voelde was geen borrelen meer, het was een niet tegen te houden energie. Ik wou de wereld mee beter maken, met mijn eigen inzet zoveel mogelijk veranderen. Naïef? Dat kan, want dat ben ik ook wel een beetje. Eén avond heb ik nagedacht: waar ging ik deze energiebom onder leggen? Zelf een Oxfam-Wereldwinkel starten? Vrijwilligerswerk doen bij een grotere wereldwinkel? Het antwoord was snel duidelijk: een eigen fair trade zaak was voor mij een logische stap. Eén avond. Geen business plan (mensjes, doe dit niet na), maar in mijn hoofd was mijn doel kraakhelder. 1 juli 2008 ging de Meer dan Mooi-webshop van start. De plannen voor de bouw van de winkel waren concreet.

Opening winkel 1

27/9/2009: De winkeldeur ging de eerste keer open

“Gij zijt een orkaan”. Orkanen brengen verandering. 27 september 2009 ging de “echte” Meer dan Mooi-winkel open, de eerste zelfstandige fairtrade cadeauwinkel in de Kempen was een feit. Woondecoratie en speelgoed maakten plaats voor faire kleding. Het aantal kledingmerken vermenigvuldigde zich, materialen gingen van enkel bio katoen naar hennep en bamboe, ik organiseerde faire modeshows, ga binnenkort samenwerken met I Love Eco, nam (en neem nog steeds graag) deel aan wereldmarkten en bio beurzen en waagde de sprong naar de grote evenementen als de Libelle Winterfair. Wat een kick is het om in 5 dagen tijd 30000 mensen te zien passeren en enthousiast te zien worden over bamboe sokken

Tijdens mijn studie psychologie (in een vorig leven dus) oefenden we met persoonlijkheidstesten. Ik bleek een “ondernemend type” te zijn. Pas toen ik ook echt ondernemer was, begreep ik het woord in zijn volle betekenis. Onlangs ontmoette ik “De Poorter-familie” die ik nog niet eerder kende: het ondernemersbloed had gewoon een generatie overgeslagen, maar het stroomt, en hoe.

Negen jaar. Volgend jaar gaan we daar iets speciaals voor maken. En tot die tijd besef ik dat elke dag bijzonder is.

Gebruik op 1 of 2 juli de code “9 jaar Meer dan Mooi” en krijg 9% (extra) korting. Ja, extra, want de korting geldt ook voor summer sales, eco outlet en de koopjeshoek.

Bedankt dat jij mee Meer dan Mooi wilt zijn!

Nancy De Poorter