Welkom herfst… met eco outlet van Living Crafts

Fairtrade bloes bio katoen Living Crafts - flanel geruit 2

Staat de herfst voor jou ook voor zachte materialen en warme kleuren? Ik vind de herfst zo’n prachtig seizoen!

Eco outlet
Deze combinatie van Living Crafts is deels eco outlet. Wat dat is? Net zoals alle kleding bij Meer dan Mooi is deze fairtrade en gemaakt van duurzame biologische materialen. Tegelijk is het outlet: collectie van een vorig seizoen dus. Je duurzaam kleden betekent ook dat je kleding toch zeker een aantal jaren meegaat en dat je het makkelijk kunt combineren. Wat is er dan mis met een trui, broek of bloes die officieel al een half jaar of jaar oud is? In mijn ogen: helemaal niets. Voor Meer dan Mooi is het nieuwe collectie, maar dan wel – zoals dat hoort bij outlet – meteen in prijs verlaagd.


Welkom herfst-combi

De bloes in deze combinatie is in zachte flanel stof, gemaakt van 100% biologisch katoen. Door de kleurencombinatie bordeaux, blauw en oker is deze bloes heel makkelijk combineerbaar. Met het wollen vest bijvoorbeeld… Dat is gemaakt van zuiver biologische wol. De wol heeft het GOTS keurmerk: daarmee weet je zeker dat de wol diervriendelijk is dat er geen mulesing heeft plaatsgevonden bij de schapen. Dat is het wegsnijden van een stuk huid bij de staart van het schaap. Bij Australische wol (80% van Westerse wol komt uit Australië) is dat meestal het geval. Dat willen wij uiteraard niet! De jeans is geen eco outlet, maar hoort tot onze vaste collectie. Hij zit namelijk zo heerlijk! De taille is mid waist (tot navelhoogte) en de pijpen zijn gemiddeld van wijdte. De sokken zijn dan wel weer eco outlet. In deze mooie biologisch katoenen sokken is een motiefje ingebreid. En wat handig is: ze knellen helemaal niet af aan het been.

De enkellaarsjes vonden we bij www.en-enn.nl. Zoals alle schoenen bij deze schoenenwebshop zijn ze vegan, 100% geen leer dus. Zelf draag ik bij enkellaarsjes deze sokken er met een randje overheen.

Zoals altijd bij eco outlet hoort dat we deze collectie maar beperkt of zelfs helemaal niet meer kunnen aanvullen. Op is dus ook al snel op.

Wat vind jij van deze combinatie? Laat het weten in een reactie.

Herfstige groeten,
Nancy – Meer dan Mooi