Vegan kurkriemen terug aangevuld

Vegan riem kurk Artelusa - 2 kleuren bruin-zwart 2

Ben jij op zoek naar een nieuwe riem die niet van leder is en die je zowel casual als netjes kunt dragen? Kijk dan eens naar de kurken riemen van Artelusa. Een riem in kurk is in gebruik en stijl een volwaardig alternatief voor lederen riemen. Een riem in de naturelle kurkkleur benadrukt de kurkstructuur, terwijl je bij een andere kleur riem pas bij een tweede blik zie dat het om kurk gaat.

Wat zijn de voordelen van een Artelusa kurkriem?

Kurk uit Portugal
Dat lijkt vanzelfsprekend, maar er bestaan ook kurkvarianten uit bv. China met een minderwaardige kwaliteit. Koop je graag een riem die jaren meegaat? Wees er dus zeker van dat je Portugees kurk koopt.

Portugese makelij
Portugal is hét kurkland bij uitstek. Riemen van Artelusa worden gemaakt door Portugese vaklieden. Ook wel zo milieuvriendelijk: deze riemen hebben niet de halve wereld afgereisd om geproduceerd te worden.

Volledig kurk
Ook dit lijkt een binnenkopper die er geen is. Veel kurken riemen zijn aan de buitenkant kurk, terwijl de binnenzijde PU-leder is. PU-leder mag dan wel geen echt leder zijn, het is een aardolieproduct. Niet de meest milieuvriendelijke oplossing, toch? Meer dan Mooi laat de kurkriemen speciaal maken bij Artelusa, zodat we zeker zijn van kurk aan beide kanten.

Enkel- en dubbelzijdig
Kies jij een riem uit één kleur kurk? Dan kan je kiezen uit de naturelle kurkkleur, bruin of zwart. Er zijn ook riemen met een keerbare gesp en aan beide kanten een andere kleur, zoals zwart/bruin en bruin/blauw.

 

Vegan
Een kurken riem bevat geen leer en is toch per definitie vegan? Neen. Ook lijmen die gebruikt worden zijn vaak niet vegan. De riemen van Artelusa hebben het peta-label en zijn dus gegarandeerd cruelty-free.

Nikkelvrij
De gespen van Artelusa-riemen zijn nikkelvrij. Heb jij een nikkelallergie en ben je op zoek naar een riem waar je geen uitslag of jeuk van krijgt? Dan zit je veilig met een riem van Artelusa.

Chroomvrij
Voor mensen met een chroomallergie is het kiezen van een riem een moeilijke en vaak – letterlijk – pijnlijke zaak. Een gewone lederen riem is dan uit den boze. Alternatieven zijn riemen in plantaardig gelooid leder of kurken riemen. Kurk wordt gelooid met water, daar komen geen giftige stoffen aan te pas.

Standaard breedte
Met een breedte van 3,5cm passen onze kurken riemen in de lusjes van zowel een jeans als een nettere broek

Ook kleinere maatjes
Mensen met een kleinere omvang hebben het vaak lastig om een riem te vinden die hen past. Het riemenaanbod start vaak bij riemmaat 90, en ik merkte – vooral op vegan events – dat die maat soms nog te groot is. Op ons verzoek maakt Artelusa voor ons ook riemen in maat 85. De riemen in  één kleur zijn ook in deze maat verkrijgbaar

Wil jij graag een kurken riem? Je kunt ze eenvoudig bestellen in onze webshop of langskomen in de winkel in Geel-Zammel. Dat kan tijdens kijk- en koopdagen (raadpleeg daarvoor de agenda) of je kunt een winkelafspraak maken. Tenslotte hebben we de riemen ook regelmatig bij op beurzen en marktjes. Op de vegan evenementen hebben we de riemen zeker bij. Kom je langs op een ander marktje of beurs? Dan kan ik altijd de riemen meenemen als jij dat wenst. Een mailtje sturen of even bellen volstaat.