Een dikke dankjewel, Ama-fest!

Ama-fest 130920

Of ik niet bang was dat er geen volk zou komen naar Ama-fest, een nog jong vegan event in Genk. Neen, geen seconde. Mijn redenering was ten eerste dat vegans zich niet snel bang laten maken door een ziekmaakbeest. Daarnaast was het festival echt goed corona-proof georganiseerd. Het enthousiasme van de organisatie en de medestandhouders droop er bovendien vanaf. We hadden allemaal zo’n zin om terug op een beurs te staan!

Een stand van 8 meter met dames- en herenkleding, bamboe sokken, kurk tassen en accessoires en plantaardige sieraden betekende weer sjouwen als vanouds. Zou ik mijn “routine” nog niet kwijt zijn?

Neen, dus. Wat doe ik dat toch ongelooflijk graag: het contact met de klanten en andere standhouders, informatie geven, mensen blij zien met hun aankoop… En dan mag dat een lange werkdag zijn, I don’t care. De optredens die oorspronkelijk gepland waren konden niet doorgaan, maar dat GRK, de Genkse vrije radio ter plaatse uitzond maakte dat zeker goed.

De vegan vibes deden hun werk. Als de entreebandjes die voorzien waren voor de bezoekers op waren, dan is dat enkel een goed teken, toch? Zo’n 500 bezoekers konden ze tellen aan de kassa. Mondmaskers, handgel, een uitgestippelde looprichting én zelfs 3x controle van de politie op het naleven van de corona-maatregelen konden de pret niet drukken. Waar een wil is, is een weg. Of Meer dan Mooi volgend jaar weer van de partij is? Wat dacht je zelf :-)?

Voor wie meer wil weten over Ama-fest, bekijk hier het interview op TV Limburg met organisator Yannick Houben.

Bamboe sokken – Thought

Kurk riemen – Artelusa

Bamboe damesshirts – Paala

Tagua sieraden – Green Age

Italiaanse vegan burger – ‘t Piekuurtje