Tips voor een duurzaam vaderdagcadeau

Fairtrade shirt bio katoen Dedicated - stockholm bike pattern zwart 2

In België is het op zondag 9 juni vaderdag, in Nederland is dat een weekje later. Wat geef je je vader cadeau als je graag een duurzaam cadeautje wilt geven?

Onze duurzame cadeautips zijn niet alleen fair en ecologisch gemaakt (en in veel gevallen ook vegan), ze zijn ook nog eens supernuttig.

Cadeaudoos bamboe sokken thema Londen, 32,50€

Bamboe sokken
Sokken een afgezaagd cadeau? Niet als je bamboe sokken geeft. Ze zitten niet alleen zalig en zijn goed van kwaliteit, ze houden voeten ook droog en fris in de zomer. En heeft vader stiekem (of niet zo heel stiekem) last van zweetvoeten? Dan is bamboe helemaal hét ideale materiaal. Deze sokken (van het merk Thought) zijn er effen, met streepjes en allerlei zotte motiefjes.

Shirt Dedicated (100% biologisch katoen), 34,95€

Fietscadeau
Een fiets cadeau doen kan natuurlijk ook, wat dacht je bv. van deze bamboe fiets? Neen, die vind je niet bij Meer dan Mooi, maar leuke leding voor de fietsfan wel. Zo zijn er de leuke shirts of sokken van Dedicated. Ook van Thought en Living Crafts zijn er leuke fietssokken.

Kurk portefeuille Artelusa, 33€

Kurk
Een mooie fles wijn geven kan natuurlijk altijd. Ga jij ook voor fair en biologisch? Zelf zoek ik er graag één uit bij mijn plaatselijke wereldwinkel. Aan de wijn kan ik je niet helpen, aan kurk wel. Een riem, portefeuille of herentas in kurk is de ideale vervanger voor hetzelfde product in leder. Onze artikelen (gemaakt van de schors van de kurkeik) worden ambachtelijk gemaakt in Portugal en zijn geschikt voor vegans.

Riem plantaardig gelooid leder Deero, 49,95€

Riem
Behalve riemen in kurk zijn er ook riemen in biologisch katoen (vegan) en riemen in ecologisch gelooid leder in het assortiment. Voor onze lederen riemen kiezen we Europees leder dat plantaardig gelooid is, dus zonder gebruik van chemicaliën. Dat maakt de riemen ook geschikt voor mensen met een chroomallergie. De gespen zijn gegarandeerd nikkelvrij. De riemen worden in Duitsland gemaakt en zijn oerdegelijk van kwaliteit.

En heel eerlijk… Misschien is jouw vader wel superblij met jouw zelfgebakken pannenkoeken of een cadeaubon om drie keer zijn auto te wassen? De mooiste cadeaus zijn niet alleen duurzaam, ze komen ook uit het hart.