Nieuws van Tranquillo… en een kijkje in mijn webshophoofd

Shirt bio katoen-viscose Tranquillo - blauwe bladeren -Jafari blue cream - fairtrade bio vegan kleding

De nieuwe lente/zomercollectie van Tranquillo is binnen. Dat wil zeggen: onze selectie van dit mooie Duitse duurzame kledingmerk staat in de webshop en hangt in de rekken in ons fysieke winkeltje.

Steeds opnieuw valt me op dat kleding online plaatsen niet 1-2-3 gaat. Waarom dat is? Ik neem je graag mee in mijn kijk op een kledingwebshop.

M, 38 of een grote 38?
Elk kledingstuk heeft uiteraard zijn maat. Bij sommige stuks valt de kledingmaat als XS, S, M enz, bij andere als 36, 38, 40… Ik maak daar zelf in de webshop één maat van. Zo voorkom ik dat jij als webshopbezoeker een deel van de collectie mist omdat je enkel bij één van de twee maatvoeringen keek. Dan: hoe vallen de maten? Was het maar waar dat binnen één bepaald merk de maten altijd hetzelfde vallen. Daarom ga ik bij ieder stuk na: is de 40 echt een 40 of valt hij eerder als 40/42? Of scheelt het zelfs een hele maat? Ik denk dat iedereen die ooit online kleding bestelde wel eens dacht: zou dat mijn maat moeten zijn? Not! Door bij de kleding de échte maat te vermelden probeer ik ergernis over foute maten én terugzendingen te voorkomen. Wel zo fijn en duurzaam toch?

Neptune en green ball
Wat kunnen ontwerpers toch creatief zijn als het om het benoemen van een kleur gaat. Zo heet een kleur in de nieuwe collectie “neptune”. Ik denk dan aan de zee, het zal vast wel een blauwtint zijn. In dit geval is het pistache. Omdat de webshop Nederlandstalig is, geef ik de kleuren ook zoveel mogelijk Nederlandse benamingen. “Sunset florecita” wordt “gele bloempjes” en “green ball” blijkt “appelblauwzeegroen met roosjes” te zijn.

 

Kijken en voelen, buikjes en heupen
En dan: het kledingstuk door mijn handen laten gaan. Hoe valt de stof? Is het eerder luchtig of juist een dikkere kwaliteit? Zit er elasthane in de stof? Sommige klantjes zijn daar allergisch aan of vinden het niet fijn aanvoelen, terwijl anderen dat beetje stretch juist waarderen. Die knoopjes: is dat parelmoer? Dat maat het kledingstuk niet vegan. Goed om te vermelden dus voor de vegans onder jullie. Hoe is de lengte? Valt de mouwlengte lang, dan is dat vest juist fijn voor langere dames. Heeft een kledingstuk plooitjes op de buik dan werkt dat camouflerend. Ligt het accent op de schouders, dan leidt het af van de heupen. Vermoeiend? Ik vind het juist fijne weetjes en ik deel ze graag met jullie.

Blauw is geen blauw
Echt niet, he! Zo staat klassiek donkerblauw mij niet echt super, kobaltblauw nog veel minder, maar nachtblauw weer wel. Vaak is het niet een kleur die iemand wel of niet flatteert, maar de kleurschakering. Die bepaalt ook met welke kleuren en accessoires je het kledingstuk kunt combineren en ook die vermeld ik in de beschrijving.

Andere klanten kochten ook…
Je ziet het vaak staan onder het artikel dat jij in een webshop bekijkt. Op mij werkt dat averechts: wat boeit het mij wat andere klanten kochten? Kan ik zelf niet kiezen dan? Bovendien lijken die suggesties er soms met de ogen dicht bijgeplakt. Het is niet omdat ik naar een rood truitje kijk dat alle rode dingen mij interesseren, of ieder willekeurig truitje. Ah neen! In mijn webshop probeer ik de suggesties ook echt een meerwaarde te laten zijn. Zie je bij een vest bijvoorbeeld ook een truitje, een broek en een topje? Weet dan dat die combinatie handmatig bij elkaar is gezocht. Het is niet omdat het allebei rood is dat het ook samen mooi staat bijvoorbeeld. Dat is een kwestie van bij elkaar houden, bij daglicht. En dan zijn er ook nog de stijlen, ook die moeten matchen. Daarbij kijk ik gerust over de merken heen. In jouw kleerkast combineer je toch ook alle merken door elkaar, of niet?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eigenlijk probeer ik in de webshop om je die informatie te geven die je van mij in de winkel ook zou krijgen. En ja, daar kruipt tijd in. Maar vooral liefde. Héél veel liefde.

Nancy De Poorter
oftewel de mevrouw van Meer dan Mooi