Nieuw bij Meer dan Mooi: kleur in je kindersokken met… Frugi!

Fairtrade kindersokken bio katoen Frugi - 3-pack paard en bloem 4

De kindersokken van Living Crafts hadden we al in het assortiment en wat vinden jullie ze leuk! Naast deze sokken met dierenprints wilden we graag nog een nieuw merk toevoegen aan de collectie. Op ons wensenlijstje stond: bio (uiteraard), fair (spreekt voor zich), goed van kwaliteit, betaalbaar en kleurrijk. Als dat merk nu ook nog eens regelmatig nieuwe collecties zou hebben, dan zou dat helemaal mooi zijn. Inderdaad: een verlanglijst op zijn Nancy’s, oftewel… om U tegen te zeggen. En dat werd de U van… Frugi.

Frugi – Latijns voor “vruchten van de aarde” – werd in 2004 opgericht door Kurt en Lucy. Zij wilden voor hun eigen kleintje geen giftige stoffen in zijn kleertjes en dachten: dan doen we het maar zelf. 14 jaar later heeft het Engelse bedrijf Frugi 80 werknemers in dienst en verkopen ze vanuit Groot-Brittannië aan winkels in de Verenigde Staten, Australië en… Zammel. Het katoen voor de kleding is biologisch katoen, de productie gebeurt in Portugal in een GOTS-gecertificeerd atelier. Daarmee ben je niet alleen verzekerd van écht biologisch katoen, maar ook van goede arbeidsomstandigheden.

De stijl van Frugi is zeer herkenbaar: vol kleur. Geen zwarte of grijze dessins waarmee je kind een mini-volwassene lijkt, maar thema’s die je kind zelf zou kiezen. Zeg nu zelf: groot kunnen ze nog lang genoeg zijn, toch? De sokken gaan van maat 23-26 tot 35-38 en zijn bij Meer dan Mooi verkrijgbaar per 3-pack. Een 3-pack bestaat uit drie verschillende kleuren en printjes. En eerlijk… ik vind ze allemaal leuk. We beginnen met vier verschillende thema’s: tractor, paard, astronauten en vliegtuigen.

Naast de Frugi-sokken hebben we ook jongensboxers in biologisch katoen. Later in het jaar wordt de ondergoedcollectie uitgebreid.

Wij zijn alvast superenthousiast. Wat vind jij van ons nieuwste aanwinst?