15 vragen en antwoorden over Thought bamboe sokken

Op marktjes en beurzen hebben we ze altijd bij, de kleurrijke bamboe sokken van Thought. Héél veel mensen leerden de sokken op deze manier kennen. De meest gestelde vragen over bamboe sokken zet ik hier voor je op een rijtje.

 1. Wat is er speciaal aan bamboe sokken?
  Veel mensen zijn gebaat bij katoenen sokken, en dan natuurlijk het liefst biologisch katoen. Katoenen sokken ventileren goed en zijn fijn voor in de zomer. Een nadeel van katoen is dat katoen vochtig blijft en daarmee ook je voeten. En vochtige voeten worden koude voeten.
  Bamboe neemt tot 4x meer vocht op dan katoen. Je voeten blijven dus veel droger dan wanneer je katoenen sokken draagt. ’s Winters zijn je voeten warm en ’s zomers aangenaam fris. Ook zijn ze extra zacht. Waar een katoenen sok aan de waslijn hard aanvoelt, blijft een bamboe sok heerlijk zacht.

 2. Is bamboe echt zo goed tegen zweetvoeten?
  Jazeker! Bamboe heeft een anti-bacteriële werking. Je hebt écht drogere voeten als je bamboe sokken draagt. Velen willen om deze redenen geen andere sokken meer.

 3. Zijn deze sokken goed van kwaliteit?
  Het gebeurt dat mensen slechte ervaring hebben met bamboe sokken. Onlangs op een marktje vertelde iemand me dat ze zo snel gaten in haar bamboe sokken had gehad, bamboe sokken waren waardeloos. Toen ik doorvroeg bleek het helemaal niet om Thought sokken te gaan, maar om een ander merk dat ze niet meer wist. Over de kwaliteit van andere merken kan ik me niet uitspreken, maar voor de kwaliteit van de Thought-sokken staat het merk Thought zelf garant. Heb je binnen korte tijd een mankement aan je sok, zoals een gaatje? Dat zou niet moeten gebeuren. Daarom geeft Thought je gratis een nieuw paar sokken in de plaats.

 4. Er zijn maar twee maten in deze sokken, die kunnen toch niet voor iedereen passen?
  Het klinkt inderdaad vreemd, maar deze sokken passen écht iedereen van maat 37 tot en met 41 of 41 tot en met 46. Regelmatig krijg ik de opmerking: “Mijn zoon heeft maat 46, zullen de sokken niet te klein zijn of te snel slijten aan de tenen?” Ik kan uit ervaring zeggen: mijn twee zonen hebben beiden maat 46: één heeft brede en één heeft smalle voeten. De sokken zijn voor beiden perfect.
  De volgende vragen gaat hierop verder. 5. Ik heb maat 36. Zijn er geen bamboe sokken in een kleinere maat?
  We hebben inderdaad geen bamboe sokken in een maat kleiner dan 37. Graag deel ik deze ervaringstip van een klant met jullie. Zij wou persé deze bamboe sokken en zei ze in de droogtrommel te stoppen, in de hoop dat ze wat zouden krimpen. Daarna stuurde ze me een enthousiast mailtje dat haar actie gelukt was. Het is niet echt een ecologische oplossing en misschien heb je geen droogtrommel, maar wellicht iemand dje je kent wel?

 6. Ooooh! Jij zegt dat dit bamboe sokken zijn en er staat “viscose” op het etiket! (incl. boze blik die zegt: jij lelijke bedriegster!)
  Bij katoen kan je van de katoenpluisjes draden spinnen en zo kleren maken. Bij bamboe is dat anders. Een bamboestok is hard. Van de vezels van de bamboestokken wordt eerst viscose gemaakt. Om technisch correct te zijn vermeldt het sokkenkaartje “viscose” met daaronder “derived from bamboo”.
  Maar dan moet je wel lang genoeg blijven staan om dat ook te lezen, natuurlijk 😉

 7. Zijn deze sokken 100% bamboe?
  Neen. De Thought sokken zijn een samenstelling van bamboeviscose (54%), biologisch katoen (22%), gerecycleerd polyester (2%) en elasthaan. Bamboetextiel is duurder dan katoen. Door biologisch katoen toe te voegen worden deze sokken betaalbaarder. Het gerecycleerd polyester maakt de sokken sterker.

 8. Ik vind 7,50€ voor een paar sokken wel duur.
  Dat hangt ervan af waarmee je het vergelijkt natuurlijk. Synthetische sokken kosten inderdaad bijna niets en kunnen er ook leuk uit zien. De kwaliteit en het comfort voor je voeten zijn echter niet te vergelijken. Ook gaan deze sokken echt lang mee. Mijn sokken van vier jaar geleden hebben nu dunne plekken. Dat vind ik best lang voor sokken! In vergelijking met bekende sokkenmerken die ook bekend staan om hun leuke printjes zijn Thought sokken goedkoper.

 9. Ik koop twee paar, krijg ik nu korting?
  Dat mag je bij een andere winkel ook eens proberen, kijken wat zij antwoorden. Neen, dus.

 10. Voor mij hoeven die kleurtjes niet. Zijn er ook gewoon effen sokken?
  Ja, hoor. Sterker nog: effen blauwe en zwarte sokken zijn bij ons zelfs voordeliger als 10-pack.
 11. Zijn de sokken met hartjes er ook in maat 43? Of de sokken met auto’s ook in maat 39?
  Een printje wordt maar in één van beide maten gemaakt. In beide maten zitten er wel neutralere sokken zodat vrouwen met een grotere of mannen met een kleinere schoenmaat ook voor Thought bamboe sokken kunnen kiezen.
 12. Zijn bamboe sokken geschikt voor vegans?
  Yes! Onze bamboe sokken bevatten geen dierlijk materiaal en zijn helemaal vegan proof.
 13. Mag ik een cadeaudoos zelf samenstellen?
  De cadeaudozen zijn samengesteld per thema. Vind je uit een themadoos één of twee paar sokken niet zo leuk, of juist andersom, je zou zooo graag die bepaalde sokken in je cadeaudoos hebben gehad? Je mag bij ons in de winkel, op marktjes en beurzen één of twee paar sokken ruilen voor een ander paar. De service van Meer dan Mooi 🙂
 14. Ik vind de winkel in de Kempen wel wat ver en bestel niet graag online. Waar kan ik jullie sokken nog kopen?
  Je vindt Meer dan Mooi jaarlijks op zo’n dertig beurzen en marktjes. Je vindt ze terug in onze agenda. De bamboe sokken hebben we op ieder evenement bij. Op een aantal beurzen staan we zelfs enkel met sokken. Dat is het geval bij de Shopfabriek (Heusden-Zolder, voorjaar en najaar), Kunst en Kado (Heist-op-den-Berg, voorjaar en winter), Libelle Winterfair (Mechelen, november) en dit jaar voor het eerst ook op de Vitrine (Brugge, december).
 15. Pakketpost voor een paar sokken vind ik overbodig. Kan dat niet in een envelop?
  Jazeker. Als je in de webshop kiest voor overschrijving kijk ik of je bestelling als brievenbuspost kan worden verstuurd. Tot drie paar sokken is dat meestal wel het geval.

 

Zit jouw vraag er niet bij? Stel hem gerust hieronder!

Nancy De Poorter – Meer dan Mooi