Bio kinderkleding – blauw en groen in bio katoen

Kindershirt bio katoen Leela Cotton - lm streepjes groen-blauw 2

Ze zullen er vast zijn, ouders die hun kroost van top tot teen in merk X hullen. Want dan staat alles mooi bij elkaar. Dat doen we bij Meer dan Mooi dus niet. ‘t Is te zeggen: het past bij elkaar, maar we gebruiken onze oogjes en een beetje kleurgevoel en voilà: zoon- of dochterlief kan ook naar buiten. In het groen. Snap je ‘m?

Wat vind je van deze buitenspeelcombi?

combi-kindershirt-leela-cotton-groen-blauw

Ik begon met het gestreepte shirtje van Leela Cotton.  Daar zitten lekker veel kleurtjes in, dus het combineert extra makkelijk. Ik had ook kunnen gaan voor een effen shirtje van hetzelfde merk, zoals dit turquoise of denim blue. Wist je dat alle kinderkleding van Leela Cotton gemaakt is van 100% biologisch katoen met het GOTS keurmerk? Ook elasthane voegen ze bewust niet toe. De kwaliteit is superzacht en net wat dikker.

GOTSDe broek van bio velours is letterlijk fluweelzacht. Hij heeft geen rits, gewoon een brede elastische tailleband. En omdat broeken snel vuil worden bij al dat gespeel in het groen, deed ik er een tweede broek bij, limoengroene sweatpants van Maxomorra dit keer. Deze broek (uiteraard in GOTS bio katoen) heeft net wat meer details: een nepgulp en zakken.

Ook als het kouder wordt, wordt er buiten gespeeld en dan komt een bodywarmer goed van pas. Wij gingen voor dit superzachte exemplaar van Living Crafts: donkerblauw, dus makkelijk combineerbaar én… dit is bio fleece. Niet synthetisch dus, maar fleece gemaakt van biologisch katoen. Normaal hangt daar een ander prijskaartje aan, maar bij ons is hij in de eco outlet: 100% bio en fair, maar wegens einde reeks bij onze leverancier direct afgeprijsd. Altijd welkom, toch! Papa kan ook meteen meedoen, want we hebben de bodywarmer ook in mannenmaat.

Schoenen verkopen we niet bij Meer dan Mooi, maar ik verwijs je graag naar collega-winkels met eco schoenen. Bij schoenen Torfs hebben ze bv. de natuurrubberen regenlaarsjes van Bergstein. Ik ging voor de blauwe, maar ze zijn in veel kleurtjes verkrijgbaar.

Wat kost dat allemaal?

Allemaal bio kinderkleding, dat zal wel wat kosten, zeker. Wel, kijk maar:

  • Shirt bio katoen Leela Cotton: streepjes 22,95€ – effen 17,50€
  • Broek bio velours Leela Cotton: 25€
  • Broek bio katoen Maxomorra: 25,95€
  • Bodywarmer bio fleece Living Crafts: van 49,95€ voor 25€ (eco outlet)
  • Regenlaarzen eco rubber Bergstein: vanaf 27,95€
    Kleding: Meer dan Mooi – Laarzen: schoenen Torfs

Wat vind jij van deze combi? Superleuk als je een reactie achterlaat.

En nu… naar buiten!

Hartelijke groet,
Nancy De Poorter – kleurtjescombineerster
en de mevrouw van Meer dan Mooi