Werelds! 10 (h)eerlijke cadeautjes onder de 10 euro

Jawel, hij bestaat, de (h)eerlijke Sint. En de échte goed heilig man shopt natuurlijk eerlijk. Dat doet zijn goede vriend de Kerstman trouwens ook. En mochten de heren wat inspiratie missen – ze zijn immers al op leeftijd – dan help ik hen graag een handje.

  1. Eerlijke oorstekers met glimkraaltjes (Mexico)
    Oorstekers zilver fair trade Mexico - zirkonia blauwZilveren oorstekers duur? Nee hoor, dat hoeft niet. Deze oorstekers met glimkraaltjes zijn gemaakt van zilveren en zijn er met 1 zirkonia (foto) of met 7 zirkoniaatjes in bloemvorm.
    Zirkonia oorstekers: vanaf 5€
  2. Zilveren druppeloorstekers (Mexico)
    OS abalone druppelIs blingbling niet jouw ding? Kijk dan eens naar deze druppeloorstekers. Ze zijn gemaakt van zilver en ingelegd met donkerrode jaspis of abalone. Een ander woord voor abalone is moederschelp. Nu is ze grijs, dan weer groenig of roze. Net als moeders heel bijzonder dus.
    Druppeloorstekers: 9,95€
  3. Mooie dromenvangers (Indonesië)
    Dromenvanger wit - spiegeltjes 35cm-800Onze dromenvangers zijn er in veel kleuren en maten: van roze met spiegeltjes tot sober wit. En… niet alleen kinderen vinden ze leuk. Dromenvangers: vanaf 5,95€
  4. Groene onderbroeken (India)
    boxershort-bio-katoen-maxomorra-piratenDie kleur kan letterlijk (zoals de vliegtuigjesboxers), maar hoeft niet. Het kinderondergoed van Maxomorra is gemaakt van biologisch katoen en fairtrade (GOTS). Piraten, ridders of lieveheersbeestjes? Het kan allemaal. Ben je uit de kindermaatjes, dan zijn er de damesslipjes van Comazo. Deze zijn in vijf kleuren verkrijgbaar.
    Meisjesslip Maxomorra of Comazo: 7,95€, jongensboxer Maxomorra: 9,95€, damesslipje Comazo: 9,95€
  5. Oorbelletjes uit glas (Thailand)
    fairtrade-oorbellen-glas-blaadje-groen-oranje-800De glazen oorbelletjes zijn er nu ook in blaadjesvorm. Ze zijn er in drie verschillende kleurencombinaties. Van de hartjes en staafjes zijn er ook nog de laatste stuks.
    Oorbellen glasblaadje: 6,95€

  6. Zachte bamboe sokken (China)
    sokken-bamboe-braintree-kerstboom-blauwWie kent ze nog niet, onze dames- en herensokken in bamboe? Bamboe is superzacht en absorbeert tot 4x beter dan katoen. Bovendien heb je met bamboe sokken ‘s winters warme voeten en ‘s zomers frisse. De sokken zijn er in maat 37-41 en 41-46. Je moet dus niet iemands exacte schoenmaat weten om toch sokken cadeau te geven. Handig, he?
    Bamboe sokken: 6,50€

  7. Armbandjes met pit(ten) (Peru)
    fairtrade-armband-peru-acai-spiraal-800Pitten van de acai- of andere bessen, kleine houtbolletjes… onze armbanden uit Peru zijn natuur met een twist. Welke van de vijf kies jij?
    Peruaans armbandjes: van 5,95€ tot 9,95€

  8. Vilten vlinderportemonnees (Nepal)
    Ze zijn er in turquoise en fuchsiaroze, onze fairtrade vlinderportemonneetjes. Een leuk idee voor zusjes!
    Nepalese vlinderportemonnee: 7,50€

  9. Uilensuncatcher (India)
    suncatcher-uilEen dreamcatcher ken je, maar de zon vangen is ook nie mis! Hang een suncatcher voor je raam en de weerkaatste zonnestralen toveren een kleurenpracht op je muur.
    Suncatcher uil: 7,95€

  10. Vegan nagellak (By K., i.s.m. Druantia)
    nagellakIn onze winkel is de nagellak van By K. te koop. Het gaat om kleurtjes uit eerdere collecties die weg mogen aan 5 euro. Hoera! Wat ook een hoeraatje verdient, is dat in deze nagellak de 11 meest voorkomende chemicaliën uit andere nagellak niet voorkomen. De nagellak heeft het cruelty free keurmerk: gegarandeerd zonder dierlijke bestanddelen en ook niet op dieren getest.
    By K. nagellak: 5€ 

Zoek je meer inspiratie? Kom langs in onze winkel in Geel-Zammel, stuur een mailtje, stel je vraag via facebook of bel ons. Ik help je met de glimlach. O ja, op zondag 11 en zondag 18 oktober is de winkel extra open.

Nancy De Poorter
cadeautjesbedenkster en de mevrouw van Meer dan Mooi