Stijlvol mooi met warm weer: 4 persoonlijke tips

Als er iets is wat je niet aan wilt met warm weer, dan is het synthetische kleding. Bij ander weer ook niet, zeg je? Ik geef je groot gelijk. Graag geef ik je mijn persoonlijke kledingtips over wat dan wél te dragen: zowel qua stijl als materiaal.

Warm en niet bloot
Draag je graag korte rokjes en shortjes? Mooi, gewoon doen. Bij mij persoonlijk ligt dat anders. Ik voel mij vrouwelijker als ik minder blootgeef, of bloot toon op een subtielere, meer verrassende manier. Mooie natuurlijke materialen, vloeiende lijnen, zachtheid… en ik houd het hoofd én het lijf koel.

Truitje Semana (Thought)
Thought truitje Semana is terracotta, oudroze achtig van kleur. Het model is rechttoe rechtaan, als een kazuifel. Weinig sexy zou je zeggen. Dat is zonder het kanten randje én de inkijk op de rug gerekend. Draag Semana met een topje in bijpassende of juist contrasterende kleur… of gewoon met een blote rug en zonder topje natuurlijk. Komt je behabandje dan niet tevoorschijn? Toch wel, dus je kiest gewoon een beha die wel gezien mag worden (ook als je geen Semana aan hebt, trouwens). Semana valt luchtig en is gebreid in een mix van hennep en biologisch katoen. Zelf combineer ik Semana met de donkergroene linnen broek van Living Crafts (zie hieronder), maar je kunt haar ook perfect dragen met de lichtgrijze Thought broek of op je lievelingsjeans.
Combi Semana

Truitje Semana: 79,95€ – topje met plooitjes: 29,95€ – broek Felipa: 79,95€

Linnen broek Cora (Living Crafts)
Voor de winkel vond ik hem al super, maar ik moet zeggen dat ik privé even heb getwijfeld. Nu draag ik Cora het liefst elke dag. Cora is donkergroen. Ondanks het elastiek in de taille valt de broek niet pompeus. De broek loopt taps toe en laat je enkel bloot (voor het kleine sexy detail). Ik draag Cora het liefst met een pump. Zelf draag ik deze broek het liefst met shirtje Johanna (zie hieronder), maar ik ben ook helemaal weg van ton-sûr-ton: verschillende bij elkaar passende tinten groen in dit geval. Het linnen shirt van Living Crafts is kakigroen gemêleerd en valt verrassend vrouwelijk als je het in je broek draagt. Daar dan goudkleurige nagellak met een parelmoerglans bij (van Druantia, dus zeker weten dierproefvrij – hé, dat rijmt!) en deze sandaal-met-hak van El Naturalista. Alle El Naturalista schoenen worden in Spanje gemaakt van plantaardig gelooid, dus chroomvrij leder.
Broek linnen groen combi

Broek Cora: 79,95€ – shirt Ava: 42,95€ – nagellak By K. (bij Druantia): 9,95€ – sandalen (bij El Naturalista): 139,95€

Lange knoopjesjurk Tanami (Thought)
Als er één kledingstuk is waar ik me al sinds het inkoopseizoen (oftewel zomer 2016) op verheugde, dan was het wel deze lange, blauwgrijze tencel jurk. Tencel is een natuurlijke kunstvezel die gemaakt is van eucalyptusbomen. Het materiaal voelt aan als en heeft de eigenschappen van zijde. Alleen was je tencel wel gewoon in het wasmachine. Wel zo handig, toch?
De blauwgrijze kleur oogt koel en chique. Zelf open ik wel wat meer knoopjes dan op de foto: bovenaan 2 en onderaan 5 om precies te zijn. Zo wappert de lange rok bij ieder briesje rond je benen. Zelf draag ik deze jurk met schoenen die ik al had (sneakertjes van Camper of een blauwe hoge hak), maar deze vegan schoenen zouden er zeker niet onder misstaan. De grote kurken handtas van Secret Cork staat hier in de winkel en écht: ze fluistert mij dagelijks toe “Ik wil van jou zijn”. Ik houd van grote tassen die opvallen in hun soberheid, dus… ik denk dat ik maar eens ga luisteren. Ook de lippenstift heb ik zelf. Hij is zacht, verzorgend, uiteraard vegan proof en smaakt naar kokos.
Combi jurk tencel

Jurk Tanami: 89,95€ – tas Kate: 175€ – lippenstift (bij Druantia): 18,95€ – schoenen (bij EN&): 135€

Shirt met watervalkraag (Bamboo Belgium)
Wereldfeest Tielen - 6 mei 2017Een fotootje voor in de webshop heb ik er nog niet van, maar het shirt is al wel hier in de winkel te koop. Shirt Johanna is verkrijgbaar in zowel zwart als petrol, gaat tot maat 50, kost 49,95€ en het gaat snél. Alleen al voor het materiaal zou je het dragen: 95% bamboe is dan ook niet niets. Hoe warm het ook is, je hebt er écht geen last van als je dit shirt draagt. Officieel draag je dit shirt met de watervalkraag op de rug. Dat is ook heel mooi als je een kleinere boezem hebt. Heb je een wat vollere boezem, dan draag je de waterval vooraan. Of je doet als ik, en draagt het shirt met één blote schouder. Je let erop dat je beha matcht met de kleur van je broek (of op zijn minst dat het een mooi behabandje is). Draag je geen beha? Een mooi bandje van een topje kan ook. Soms draag ik het shirt tot onder mijn billen (en dat kan, het is extra lang), soms laat ik het wat meer oppoffen. Ik combineer het vaak met de groene linnen broek van Living Crafts (hierboven) en draag er dan pumps onder. Deze vegan pumps zitten bijvoorbeeld super en hebben een extra zacht voetbed. Op het wereldfeest in Tielen (Kasterlee, foto) droeg ik het shirt met deze jeans in bio katoen.

Wat vind je van mijn selectie? Kan je je erin vinden of is het helemaal niet jouw ding? Laat gerust je reactie achter.

Nancy De Poorter
Warmteverzinster en de mevrouw van Meer dan Mooi