Oog, hand en hart

Suggestie-allergie
Ken je dat? Je bekijkt een artikel in een webshop en krijgt onderaan je scherm suggesties. Op mij hebben die suggesties vaak een averechts effect.

Zo is er het zinnetje”Anderen die dit kochten vonden dit ook leuk”. Ik schijn al koentekraafs* te zijn sinds mijn geboorte, dus mijn reactie is: “En als een ander dat doet, moet ik dat dan ook doen?” Ik dacht het niet…  Zo wou ik als ’90 tiener persé géén Burlington-sokken, maar droeg ik grijze Noorse sokken.

Of je ziet suggesties waarbij de link met het bekeken artikel wel heel ver te zoeken is. Concreet: het is niet omdat je interesse hebt in een bio katoenen boxershort dat je ook graag een damesjas in bio katoen wilt kopen. Of waarom zou je een blauwe damesring te zien moeten krijgen als je kijkt naar een blauwe herensweater?

Met oog, hand én hart
Zie je bij Meer dan Mooi suggesties, dan heb ik de match-voorstellen persoonlijk bij elkaar gezocht.

bamboe-sjaal-braintree-grijs-diertjes-2Oog – Het is niet omdat drie kledingstukken grijs zijn, dat ze ook mooi bij elkaar passen, integendeel. Dus ga ik letterlijk in de winkel met dat sjaaltje de kleding langs. Is dit echt dezelfde tint? Even in daglicht houden. Of het is niet dezelfde kleur, maar wat vult het elkaar mooi aan!

tunnelsjaal-bio-wol-living-crafts-grijs-2Hand – Ook de materialen moeten matchen. Een rijkelijk materiaal als merinowol of tencel combineert niet altijd mooi met een meer basic materiaal als bijvoorbeeld katoen.

Hart – Tenslotte telt ook het gevoel mee. Wie zou deze sjaal leuk vinden? Is dat eerder een naturel type? Hmm, dan deze houten ketting misschien. De zirkonia oorbellen zijn mooi, maar niet voor dat type, zelfs al zouden de kleuren matchen.

Een voorbeeld
Deze bamboe sjaal in de kleur abrikoos was best wel een uitdaging. Abrikoos is nu eenmaal geen basiskleur…

bamboe-sjaal-braintree-tie-dye-abrikoos

Toch is de naturelle kleur in de sjaal identiek aan de kleur van Braintree vest Ulrika, en de gedempte kleuren van de ringen met asters matchen wonderwel bij de kleur abrikoos.

match-bamboe-sjaal-abrikoos

Wil je iets bestellen in de webshop en heb je vragen over een combinatie? Stuur me gerust een mailtje met de links, of bel me gewoon op.

Ik help je graag, met oog, hand én hart.

Nancy De Poorter
Mix-and-match-ster
én de mevrouw van Meer dan Mooi

 

*: Voor wie het West-Vlaams niet machtig is: zie hier de omschrijving van “koentekraafs”.