Druantia – Voor betaalbare dierproefvrije verzorgingsproducten

Druantia

In een vorig leven besteedde ik weinig aandacht aan de ingrediënten van mijn verzorgingsproducten, make-up of parfum. Rook het lekker? Was het mooi? Dan vond ik het al snel okee.

Dierenvriend
Door de mevrouw-van-meer-dan-mooi te zijn leerde ik verder te kijken: niet alleen naar de etiketjes in mijn kleren, maar ook wat ik nu eigenlijk op mijn huid smeer. Voor mij zijn er drie belangrijke pijlers: is het 100% natuurlijk, biologisch en – voor mij persoonlijk de belangrijkste – is het niet op dieren getest?

Ik praat hier even puur voor mezelf. Waar ik mijn haar mee was, de deodorant die ik gebruik, het geurtje dat ik opspuit… is dat niet 100% natuurlijk, dan vind ik dat ik daar vooral mezelf mee heb. Zitten daar schadelijke producten in? Beetje dom, Nancy, om dat dan toch te gebruiken. Je zou beter moeten weten. Wordt het product echter op dieren getest? No way. Er is geen enkel redelijk argument waarom mijn lippenstift eerst op een konijn getest zou moeten worden.

Ik ben niet eens een giga dierenvriend. Sommige mensen kunnen geen hondje zien zonder dat ze het moeten aaien. Die behoefte heb ik niet. Maar een dier pijn doen voor het plezier van een ander? Daar kan ik toch zo vreselijk boos om worden…

Europa dierproefvrij?
Maar de wetgeving zegt toch dat er in Europa niet meer op dieren getest mag worden? Ja, dat klopt. Er zit echter een serieus dikke adder onder het gras. Chinees gras nog wel. De Chinese wetgeving stelt namelijk dat ieder cosmeticamerk dat in China wil verkopen hun lange ingrediëntenlijst eerst op dieren moet laten testen. In China. Maar hallo, dat konijn in China voelt dat ook, he. Dus inderdaad: Nivea, Dove, L’Oreal… testen op dieren. En deze groen ogende cosmeticamerken dan? Denk aan L’Occitane de Provence en Yves Rocher… Die merken zijn dus niet dierproefvrij.

Wat kan ik dan wél smeren?
Merken die je als dierenliefhebber beter vermijdt, vind je hier: https://naoki.nl/cosmetica-bedrijven-die-op-dieren-testen/. Sophie van Naoki legt in detail uit waarom deze merken niet dierproefvrij zijn en houdt haar lijst ook up-to-date. Gelukkig is er ook een zeer lange dierproefvrije cosmeticalijst: https://naoki.nl/nederlandse-dierproefvrije-cosmetica-lijst/.

 

Zelf maak ik het mij gemakkelijk. Net zoals je, wanneer je zeker wilt weten dat je kleding bio en fair is, bij Meer dan Mooi kunt shoppen, shop ik voor mijn verzorgingsproducten het liefst bij Druantia. Daar is het hele assortiment niet alleen dierproefvrij, maar ook 100% natuurlijk en grotendeels biologisch. Iris Van Dessel weet héél goed wat ze verkoopt en daar houd ik van. Geen groene verkooppraatjes, wel pure vakkennis en liefde voor haar vak. Heb ik een vraag over welk product te kiezen, dan bel ik haar gewoon op. De tandarts raadde mij bv.  een andere tandpasta aan. Probleem uitgelegd aan Iris, tandpasta gekocht die zij adviseerde en hopla, weg waren de tandvleesproblemen. De tandpasta kostte mij 3,50 euro, advies inbegrepen 😉 Deodorant idem dito: ik wil uiteraard fris ruiken en dat lukte bij mij alleen met een deodorant mét aluminium. Nu las ik dat dat ingrediënt borstkanker kan veroorzaken. Ik ben geen dokter, ik kan dat persoonlijk niet beoordelen, maar ik neem wel liever het zekere voor het onzekere. Nu heb ik het allergoedkoopste én meest doeltreffende product ooit. Zien wat het is? Kijk maar 🙂

Op mijn verlanglijstje staat ook deze biologische parfum, die zo ongelooflijk lekker ruikt dat ik heel de dag aan mijn pols snuffel als ik hem even opspuit.

Winkel en webshop
Zelf bestel ik het meeste online, maar je kunt ook langsgaan in de fysieke winkel aan de Berlarij 98 in Lier. Wanneer ikzelf een bestelling plaats, vermeld ik dit op mijn facebookpagina, zodat bestellingen van vrienden of klantjes uit de buurt samen kunnen worden verstuurd. Wel zo milieuvriendelijk dus!

Veel – dierproefvrij – snuffelplezier!

Nancy – Meer dan Mooi