Goed voor de voet: kindersokken in bio katoen

Zoek jij naar kindersokken in biologisch katoen? Dat deed ik ook. En ik had nogal een verlanglijstje.

Biologisch katoen
Deuh… Inderdaad een inkoppertje. Om zeker te zijn dat de sokken écht van biologisch katoen waren koos ik voor sokken met het GOTS-keurmerk. Daarbij wou ik graag een zo groot mogelijk gedeelte katoen. Een beetje elasthane is fijn voor een goede pasvorm, aan slobbersokken hebben we ook niets, toch?

 

Eerlijk gemaakt
Dat is makkelijk. Het GOTS-keurmerk staat niet alleen voor bio, maar ook voor fair. 2 grote vliegen in 1 klap dus. Meer weten over het GOTS-label? Hier lees je er alles over.

Goed aanvoelen
Het valt op zodra je ze aanraakt: de sokken van het merk VNS voelen heerlijk zacht aan, en dat geldt ook voor de VNS-sokken voor volwassenen. Ook belangrijk: de band rond de enkel zit fijn en voelt niet strak aan. De sokken zijn niet naadloos, maar zijn wel goedgekeurd door vele klantjes met kinderen met gevoelige gevoeten. Ik zou zeggen: test het uit met 1 paar en je weet het meteen. In de winkel hebben we een voelpaar dat je binnenstebuiten kunt keren om zo de naden te voelen.

Leuk zijn
Jawel, je zou het haast vergeten: kindersokken mogen er ook gewoon leuk uitzien. De sokken van Maxomorra zijn gestreept in leuke kleurtjes, de sokken van VNS hebben toffe printjes: uilen, vossen, paarden, flamingo’s, hartjes… noem maar op! En effen witte sokjes… houd jij die wit? Ik namelijk niet.

 

 

Leuk geprijsd
Ik ben zelf moeder van twee zonen. Ik weet dat kindervoeten héél snel groeien. En eerlijk gezegd: ook ik schrok van de prijs van sommige merken kindersokken in biologisch katoen. Ik bedoel: het moet wel betaalbaar blijven. Met de VNS-kindersokken heb je sokken in biologisch katoen mét GOTS-keurmerk van een goede kwaliteit voor vijf euro per paar.

Kortom, jij zoekt, ik vind. In dit geval leuke en betaalbare bio kindersokken.

Hartelijke groet,

Nancy De Poorter – Meer dan Mooi