Faire juweeltjes op kindermaat

Viert jouw dochter haar eerste communie, heilig vormsel of lentefeest? Of misschien mag ze wel bruidsmeisje zijn? Hoera, gefeliciteerd! Bij mooie kleertjes horen ook de juiste accessoires. “Juist” op zijn Meer dan Moois dan: natuurlijk mooi, maar ook fairtrade, dus in goede omstandigheden gemaakt. Jouw kind viert feest, dan wil je uiteraard niet dat de makers van de feestsieraden zelf kinderen zijn. Logisch, niet?

Zilver en zoetwaterparels
Fairtrade ketting Thailand - communie ketting parels hartjeOnze sieraden met zilver en zoetwaterparels zijn ontstaan op verzoek van Meer dan Mooi. Ik was op zoek naar klassiek mooie sieraden, maar dan wel met een lieve kindertouch én natuurlijk geschikt voor fijne kinderpolsjes en -halsjes. De oortjes van onze fairtrade importeur stonden wijd open, waardoor deze pareltjes (neem dat gerust ook figuurlijk) nu in onze winkel liggen. De parelkettinkjes en –armbandjes hebben als mooi detail een zilveren hartje of dolfijntje. Ook het slotje is van zilver. Wil je graag bijpassende oorstekertjes? De zilveren dolfijnen- en hartjesoorstekers zijn ook perfect voor meisjes die nog niet zo lang gaatjes hebben.

Dit moois wordt fair gemaakt in Surin, een dorpje in het noord-oosten van Thailand. Surin ligt vlakbij Cambodja en maakte vroeger deel uit van het Ankor keizerrijk. Van traditie is Surin een zilversmeeddorp. In de periodes dat er niet op de rijstvelden kan worden gewerkt, wordt het prachtigste zilverwerk gemaakt. Helaas is de lokroep van de grote stad met haar onderbetaalde baantjes en prostitutie groot. Juist daarom is het zo belangrijk dat er in het dorp zelf fairtrade gewerkt kan worden. Met een goed inkomen verdwijnt immers de belangrijkste reden om uit het dorp te vertrekken!

Hoeft een ketting of armbandje voor jou niet? Er zijn ook mooie verfijnde zilveren oorbelletjes. Ook voor grotere meisjes zijn deze mooi. En de oorstekertjes met muzieknootjes of roosjes zijn gewoon een leuk (en bovendien betaalbaar) cadeautje.

Armbandje: 16,95€ – ketting: 21,95€ – zilveren oorstekers: vanaf 5,95€

Kleur en fleur met Mexicaanse mini bloempjes
Fairtrade oorbellen Mexico - zilveren oorstekers mini bloem rood 2Van aan de andere kant van de wereld komen deze Mexicaanse mini bloempjes. Ze groeien op het dak van de familiewoning, worden geplukt, gedroogd in de oven en dan voorzichtig in een zilveren vormpje (de oorbel of hanger) gelegd. Eventueel wordt daar eerst een kleurenlaagje onder gelegd. Vloeibare hars erover en voilà, we hebben  een mooi en eerlijk zilveren juweeltje voor elke leeftijd. De oorstekertjes zijn in vijf verschillende kleuren verkrijgbaar.

Zilveren sieraden met mini bloempjes: vanaf 12,95€

 

Al onze sieraden die (ook) leuk zijn voor kinderen vind je hier in de webshop. Wij vinden bijzondere sieraden extra bijzonder als ze niet met hopen verkrijgbaar zijn. De voorraad van deze juweeltjes is dus beperkt.