Eerlijk en bio kinderondergoed: zó herken je het!

Kinderondergoed bio katoen fairtrade Maxomorra - boxer dino

Hoe weet je dat het kinderondergoed dat je koopt écht biologisch katoen is? Eigenlijk is dat heel eenvoudig. Heeft het ondergoed dat je koopt het GOTS-keurmerk? Dan kan je op je twee groene oren slapen. En dat bio verre van boring is, tonen wij je met veel plezier.

Kinderondergoed bio katoen fairtrade Maxomorra - uiltjes roze

 

Het Zweedse kinderkledingmerk Maxomorra heeft het GOTS-keurmerk en bestaat uit 95% biologisch katoen en 5% elasthane. Hun printjes zijn vrolijk en kleurrijk: schattige uiltjes, stoere dino’s of gekke robots… Keuze is er volop. Van Maxomorra hebben wij de boxers en slipjes vanaf maat 92 tot – afhankelijk van het motiefje – tot maat 134/140 of 146/152.

 

jongensboxer-bio-katoen-jny-motor JNY is eveneens Zweeds en heeft net als Maxomorra het GOTS-keurmerk. Waar de kleding van Maxomorra in India geproduceerd wordt, kiest JNY bewust voor productie binnen Europa. De stof van JNY is net wat dikker dan van Maxomorra. De printjes zijn stoer en kleurrijk. Bij Meer dan Mooi vind je JNY-ondergoed van maat 110/116 tot 134/140.

Tienerslipje bio katoen Comazo - turquoiseComazo Earth tenslotte is de bio lijn van het Duitse kledingmerk Comazo. Geen flashy printjes, maar wel effen leuke kleurtjes, streepjes of een kleine tekening. De kwaliteit is super. Behalve het GOTS-keurmerk heeft Comazo Earth ook het fairtrade keurmerk. De kleding van Comazo wordt fair geproduceerd in India. Deze collectie hebben we vanaf maat 98-104 tot maat 158/164. Nieuw: vanaf maat 134/140 heeft Comazo Earth een speciale tienercollectie.

 

GOTSWat betekenen die keurmerken nu? Kort uitgelegd: heeft kleding het GOTS-keurmerk, dan weet je dat de kleding van gecontroleerd biologisch katoen is. Ook de verfstoffen zijn okee. Behalve duurzaam is GOTS-kleding ook op het sociaal aspect in orde: er is geen kinderarbeid, de lonen zijn fair, werknemers worden met respect behandeld. Het fairtrade keurmerk gaat over de arbeid op de akkers. Worden de boeren eerlijk betaald? Werken ze onder goede omstandigheden? Bij kleding met het fairtrade keurmerk kan je zeker zijn dat dit het geval is.

Zoek je eerlijke en groene kleding in het grote modebos? En zie je door de bomen het bos niet meer? Bij Meer dan Mooi kan je gerust zijn: je kleding is okee. En dat voelt letterlijk en figuurlijk beter.