Duurzame kindersokken in bio katoen

Kindersokken in bio katoen, maar dan ook in écht biologisch katoen die eerlijk gemaakt zijn, er leuk uit zien, niet knellen of drukken op vervelende plaatsen… en het liefst nog eens betaalbaar zijn ook.

Wij zochten en vonden de sokken van VNS. Ik leg graag mijn wensenlijstje aan jullie uit.

Biologisch katoen
Wil je zeker zijn dat je écht biologisch katoen koopt, kies dan voor kleding met een bio keurmerk. Het woord “bio” is immersniet beschermd. Koop je kleding met het GOTS-keurmerk, dan weet je pas echt zeker dat je écht biologisch katoen koopt. Bovendien stelt het GOTS-keurmerk ook meteen eisen aan de verfstoffen die gebruikt worden.

Eerlijke sokken
Ook dat vinden we belangrijk bij Meer dan Mooi. Bio is prima, maar niet genoeg. Gelukkig staat het GOTS-keurmerk ook voor faire arbeidsvoorwaarden in het confectieatelier. Een reden te meer om waarde aan dit keurmerk te hechten, dus. Onze sokken worden eerlijke gemaakt in Turkije.

Leuke sokken
Veel biokledingmerken hebben wel kindersokken in de collectie, maar deze vond ik zelf niet zo leuk. Effen blauw of wit, soms met een streepje, en dat was het. En was het met een printje, dan vond ik dat printje vaak maar kinderachtig. Superleuk dat onze kindklantjes deze sokken zelf ook leuk vinden! Sokken met vosjes, uilen, paarden, hartjes, het kan bij ons allemaal.

Gevoelige voetjes
Voor kinderen met een gevoelige huid of kinderen die hooggevoelig zijn is sokken kopen niet eenvoudig. Vaak wordt het randje bij de enkel te strak bevonden of zit er een vervelende druk op of bij de tenen. Onze klantjes koppelen zelf terug dat hun gevoelige kinderen deze sokken wél graag aantrekken. Let wel: deze sokken bevatten een minimale hoeveelheid elasthane (2% zorgt voor een mooi aansluitende sok). Zoek je sokken zonder elasthane? Basic sokken in effen kleurtjes in 100% biologisch katoen zijn bij Meer dan Mooi op bestelling leverbaar. Contacteer ons gerust, ik laat je dan weten in welke kleuren de sokken in de door jou gewenste maat verkrijgbaar zijn.

Betaalbaar
Aan één paar sokken heb je niet veel en voeten groeien nu eenmaal. Daarom vind ik het ook belangrijk dat kindersokken betaalbaar zijn. Ja, ook dat nog eens, na alle hiervoor gestelde eisen 🙂 De kindersokken van VNS zijn vijf euro per paar, een mooie prijs dus voor echt eerlijke bio sokken.

Ik zou zeggen: missie volbracht.

Heb jij al ervaring met deze kindersokken? Reageer gerust op dit bericht.

Nancy De Poorter
Sokkenmadam bij Meer dan Mooi